Legyen ütős névjegykártyád! (KÉPEKKEL!)

2019/08/21
3 perc
Stifán Orsolya

Azt gondolnánk, hogy manapság már nem kell a névjegykártya. Okostelefonunk pillanatok alatt rögzít minden contactot, semmi szükség a kis papírlapocskákra. Mégis, a névjegykártyák nem kopnak ki az üzleti életből…

Talán mert egy új ismeretségnél mégsem azzal akarjuk az időt tölteni, hogy a másik fél elérhetőségeit a mobilunkba pötyögjük? Talán megszokásból? Mindenesetre amikor valaki új vállalkozásba fog, az első teendői közt lesz, hogy névjegykártyát készíttessen magának.

De mi is lebegjen a szemünk előtt, amikor a névjegykártyánkat szeretnénk elkészíteni?

Ahogy a szórólapokra is mondtuk: a névjegykártyák a kukában fogják végezni előbb-utóbb. Azaz ha azt akarjuk, hogy a rajta levő információ célba érjen, keltsük fel annak a figyelmét, akinek szánjuk. Legalább addig ne kallódjon el, míg az illető adott problémája megoldásához minket nem köt: nekünk kell hogy eszébe jussunk először megoldásként!

Ne felejtsük el, hogy a „technikai adatokon” túl - mint (cég)logo, név, elérhetőség, 1-2 közösségi médiabeli elérhetőség és a probléma, amit megoldasz – pl. pozíciód, de lehet leírás is – a névjegykártyád

  • sokat elárul rólad, a cégedről azáltal, hogy hogy néz ki. Kicsit sarkítva: amilyen a kártya, olyasmi munkára fognak számítani tőled. Azaz a választott papírral, a layouttal, a színhasználattal, stb. mind magadat mutatod be, a saját értékeidet tükrözöd. Újra felhasználható papírt használsz? Számodra fontos a környezetvédelem. Visszafogott, minimalista dizájnt követsz? A munkádban is a gyors, egyszerű megoldásokra fognak számítani.
  • azáltal, hogy szép, vicces, ötletes, praktikus(!), tovább maradhat szem előtt. Az ilyen névjegykártyákat szívesen megőrzik az emberek, az íróasztalukon tartják vagy kitűzik a faliújságra, hűtőre, megmutatják ismerőseiknek. (Ha van ilyened, mi is szívesen megnézzük, postold csak ide commentbe -> ezt nézzétek!)
  • egy köteléket hoz létre, kapcsolatot fejez ki. Akinek névjegykártyát adsz, azzal potenciálisan hasznosak lehettek egymás számára. És előrébb vagy annál, mint aki ugyanúgy (hasonlóan) képes megoldani az illető problémáját, de még nem adott névjegykártyát, azaz nem jött létre személyes találkozó, szimpátia.
  • mindig legyen nálad! Konferenciákra, céges eseményekre, közönségtalálkozókra és úgy általában sehova se menj névjegykártya nélkül. A kapcsolatépítés, networking fontos hozzávalója!

Szóval, mi az, amivel bevésed magad leendő vevőd/ügyfeled/partnered fejébe? Lássunk néhány példát!

A névjegykártyád legyen

- HASZNOS - felhasználható, finom (!):

- KIFEJEZŐ - azonnal közölje, hogy ki vagy, mivel foglalkozol:

- JÁTÉKOS:

- VICCES:

(A ki- és visszakapcsolással próbálkoztál már? - egy IT cég kártyáján)

… és BÁRMIRE NYOMHATOD:

Összesen 100 ötletet találsz itt, az eFLYR Pinterest tábláján, melyre havonta már 43 ezren kíváncsiak!

>>> Megnézem a további ötleteket is! >>>

+1 TIPP: Ha érzel magadban egy kis kreativitást, akkor akár meg is tervezheted saját névjegykártyádat. (Azért az arculat megtervezéséhez erősen ajánlott szakértő felkeresése… de ha az elején jársz még, esetleg minden fillér számít, vagy éppen az elképzeléseidet akarod formába önteni, mielőtt beszélnél egy szakemberrel, megpróbálkozhatsz vele.) Rengeteg ingyenes programot találsz a neten (pl. egy nagyon jó: https://www.canva.com/create/business-cards/), ill. olyat is, melyből gombnyomásra elő is áll az a névjegykártya, amit megtervezel magadnak.

Ha pedig az ügyfelet, partnert keresed, tudunk segíteni! Add fel első hirdetésedet az eFLYR-rel! Facebook, Instagram vagy Google hirdetések villámgyorsan. Hamarosan ingyen kipróbálhatod: >>> Érdekel, hadd lássam! >>>

Pinterest eflyr névjegykártya vállalkozás